Achterhoekse onthullingendag

Vandaag stond in het teken van de Achterhoekse onthullingen.

Als gast van de Zwarte Cross mocht ik de onthulling bijwonen van de, door de Achterhoekers zelf gekozen, Achterhoekse vlag wezen. De ons allen welbekende Bennie Jolink, topvolleybalster Lonneke Sloetjes en oud topschaatser Stefan Groothuis mochten samen met de burgemeester van Gemeente Oost-Gelre, Annette Bronsvoort, bekendmaken wie het winnende ontwerp had gemaakt. Deze eer viel ten deel aan  Paul Heutinck uit Winterswijk. De vlag is te koop op diverse plekken, via Grolsch en de Zwarte Cross. De prijs is 15 euro en komt geheel ten goede aan de Stichting Pak an.

Na de onthulling, gevierd met een knalpot Grolsch, mocht tevens het ‘driedorpenpunt’ tussen Lichtenvoorde, Lievelde en Vragender aangedaan worden. Hier werd door Tante Rikie zelf een houten beeldhouwwerk onthuld. Het wegcrossen van het doek over het beeld ging niet helemaal volgens plan, maar uiteindelijk mocht zij haar troon showen in het bijzijn van maker Hans.

Op het Zwarte Cross terrein mochten wij verder de nieuwe weide ‘de Noaberhood’ bezichtigen. Hier wordt nog volop graffiti gespoten om de weide donderdag aan het publiek te kunnen tonen. Op het podium worden crossstunts en hip-hop muziek met elkaar verenigd. Ook nieuw is ‘de Feestfabriek’. Het immens imposante nieuwe podium van de nieuwe Dansvloer. Ditmaal vooraan op het festivalterrein en niet gelegen achter de Crossbaan. De fijnproeversweide is eveneens verhuisd en dit jaar te vinden op de Playa Gasolina.

De Zwarte Cross heeft al jaren een goede band met Amnesty International. Ook dit jaar heeft men een ludieke actie in petto; 50 seconden ultieme stilte gevolgd door 10 seconden uitzinnig veel geluid; de Levendenherdenking. Maarten Beckers, actiecoördinator van Amnesty International, bracht heden LHBTI-acticiviste Vitalina Koval mee om haar verhaal met de aanwezigen te delen. Vitalina Koval liep op Internationale Vrouwendag (8 maart jongstleden) mee in een vreedzame demonstratie in Oekraïne om aandacht te vragen voor de rechten van vrouwen. Ze werd aangevallen en kreeg chemische verf in haar ogen. 

Omdat cross niet mag ontbreken mocht de aanwezige pers vandaag kennismaken met de zijspancross (en actief een rondje meerijden), maar ook een rondje crossbaan afleggen in een heus amfibievoertuig.

Het festival moet nog beginnen, maar de toon is al gezet!Dansend naar Glasgow

DJF Dance Center Duiven gaat deelnemen aan het WK in Glasgow! Uiteraard heeft men dringend behoefte aan sponsoring. Om het team een hart onder de riem te steken heb ik vandaag de deelnemende teams op de foto gezet zodat zij goed beslagen ten ijs komen in de media en op hun website. Hieronder een selectie uit de foto’s. 

Sponsor worden van de DJF teams? Ga dan naar: http://djfdancecentre.nl/vrienden-van-djf/


Bootje varen in Volendam

Op 20 juni 2018 werd in Volendam de jaarlijkse ledenvergadering van de Vereniging van Bergings- en Mobiliteitsspecialisten (VBM) gehouden. Naast het notuleren had ik natuurlijk ook tijd om mijn camera te benutten, temeer vanwege de voorkennis dat wij na afloop een Hollandsche Nieuwe zouden happen tijdens een boottochtje over het Markermeer!Manana

Soms is het tijd om even pas op de plaats te maken, de boel de boel te laten en simpelweg te genieten van gezelligheid en humor in het gezelschap van iedereen die op zoek is naar net dát stukje rust en ontspanning. In Nederland heeft men daartoe elk jaar weer een oase van rust beschikbaar; het festival Manana Manana. 

In de velden, tuinen en bossen rond Kasteel Vorden wordt alles uit de kast getrokken om het meest chille festival van Nederland gestalte te geven. Niets is te gek, wat in de laatste plaats geldt voor het publiek! 

Hierbij een sfeerimpressie van Manana Manana 2018 door de dagen heen.

Bekijk de foto’s onder Festival!Of toch even de storm ontlopen…

Hagel, veel regen, onweer en windstoten. Op weg naar huis vanuit het onderste puntje van Noord-Brabant naar het Midden-Oosten van Nederland kom je werkelijk alles wel tegen. De grootste ellende wist ik gelukkig voor te blijven, maar stiekem onder het rijden een paar plaatjes maken was toch echt wel een must vandaag…


De zon opzoeken!

De zon liet ons even een paar dagen in de steek, maar dat mag de pret niet drukken. Vorig weekend ben ik samen met mijn sidekick Kim net zo lang doorgereden tot we de zon hadden gevonden (die had zich in Vlissingen verschanst). In Middelburg lekker wat gegeten en daarna een heerlijk eind over het strand en boulevard van Vlissingen geslenterd. Life is good! 

Het pinksterweekend begon wat grijs en grauw, net als mijn humeur. Na een gezellige lunch met Jeske in Utrecht heb ik het maar eens rustig aan gedaan. Een paar wandelingetjes in Park Sonsbeek te Arnhem en over de Veluwe (Posbank) bij Rheden. Zondag gezellig een BBQ gehad met Marco & Naisah om daarna een poging te wagen om als miljonair het casino te verlaten. Zoals wel gebruikelijk viel dat weer even tegen!

De bonus-maandag van Pinksteren begon met lang uitslapen en daarna het bezoeken van wat kleine lokale festivals. In Nijmegen had ik een dag eerder een bierfestival gespot aan het Valkhof, waar ik in de middag maar eens ben gaan kijken. Sfeervol speciaalbier festival met een prima band en heerlijk weer. Echt genieten! Natuurlijk nog even de nodige foto’s gemaakt met en van het eveneens enthousiaste publiek. Topdagje! Nu de foto’s nog even plaatsen, alsmede de nu bijna verplichte AVG disclaimer, en dan morgen weer volop aan de bak. Op naar het volgende weekend!


Het lijkt wel zomer!

De afgelopen weken heb ik, samen met velen, mogen genieten van het heerlijke voorjaarsweer. Het lijkt wel zomer! Dat biedt natuurlijk ruimschoots de gelegenheid om er ook foto’s van te maken. Iets wat ik ook zeker probeer te doen. Dit heb ik op de feestdagen prima weten te combineren met terrasbezoekjes en gezellige momenten met vrienden en bekenden.

Op de zondagmiddagen heb ik enkele fotoseries gemaakt in Park Sonsbeek te Arnhem. Ik mag hier graag een rondje lopen en mensen ontmoeten. Toen ik echter op één zondagmiddag Utrecht-centrum verkoos boven Arnhem liep het helaas even anders. Na het verlaten van de parkeergarage (zonder jas natuurlijk), begon het flink te plenzen. Uiteindelijk heb ik van de nood een deugd gemaakt en een leuke serie in het kader van straatfotografie gemaakt. Mensen in de regen, het heeft toch wel wat.

Ook afgelopen maand mocht ik diverse klanten blij maken met een fraaie wanddecoratie, of zelfs een meervoud daarvan. Stiekem ben ik ook wel erg trots op de resultaten… Tijdens het concert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in Zevenaar mocht ik eveneens de foto’s maken. Iedereen weer blij met de foto’s, ikzelf incluis. 

Enkele fraaie zonsondergangen hebben mij weer een fraaie positie opgeleverd op 500px… van ‘upcoming’ gelijk door naar ‘popular’. Helaas verliep het verlengen van mijn abonnement aldaar niet helemaal soepel. Het resultaat is dat ik nu mijn Adobe CC rechtstreeks daar afneem en mijn website heb herbouwd. Jammer, want ik vond de integratie binnen 500px eerder een dikke plus. 

Vanavond heb ik nog enkele foto’s gemaakt op het H80 festival in Arnhem… waar ik de komende dagen vast nog wel wat meer plaatjes zal vastleggen. Voor nu, bedtijd!


1
Using Format